Επιλύχνιος Ευχαριστία (Φως ιλαρόν)

Φως ιλαρόν αγίας δόξης Αθανάτου Πατρός, ουρανίου, αγίου, μάκαρος, Ιησού Χριστέ, Ελθόντες επί την ηλίου δύσιν, ιδόντες φως εσπερινόν, υμνούμεν Πατέρα, Υιόν και Άγιον Πνεύμα, Θεόν. Άξιόν Σε εν πάσι καιροίς υμνείσθαι φωναίς αισίαις Υιέ Θεού, ζωήν ο διδούς• διό ο κόσμος Σε δοξάζει».

Μενού

...«Αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε· τούτο γαρ θέλημα Θεού εν Χριστώ Ιησού εις υμάς», Απ. Παύλος, Α' Θεσ. 5-17
*Συνεχώς καινούρια θέματα ... κοινοποιήστε τα θέματα που σας αρέσουν*

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Είμαστε εμείς συγγενείς του Θεού ;


Ο άνθρωπος δεν σώζεται απο τα έργα του. Ναι μεν τα ζητάει αυτά αλλά απο ποιόν τα ζητάει, αυτό είναι το θέμα, από ποιόν τα ζητάει;

Τα ζητάει από τους συγγενείς του, από εκείνους που είπε ο Πατέρας να πάνε να κληρονομήσουν.

Ποιοι κληρονομούν; Οι εργάτες κληρονομούν;

Είναι ένας στην Αμερική και έχει μια επιχείρηση άγαμος επί παραδείγματι, εκατό εκατομμύρια δολάρια. Έχει κόσμο που δουλεύουν μέσα κ.λ.π. κ.λ.π….

Πέθανε…

Ποιος θα τα πάρει; Ποιος θα τον κληρονομήσει αυτόν; Οι εργάτες;

Η θα δει στην εφημερίδα ζητούνται η κληρονόμοι του τάδε; και θα δείς τα αδερφάκι εδώ απο το χωριό και θα δείς το ξάδερφο απο εκεί να πετάξει την τσάπα κ.τ.λ., και θα πάει να βγάλει τα χαρτιά ότι είναι συγγενείς και θα πάει εκεί πέρα και θα σου γυρίσει εκατομμυριούχος και θα πάρει την περιουσία!

Είναι έτσι η δεν είναι; Είμαστε εμείς συγγενείς του Θεού; Για να έχουμε μέρος από την κληρονομία; γιατί πρόκειται περί Βασιλείας Λέει!

Ελάτε να κληρονομήσετε την Βασιλεία του Πατρός μου!

Όταν ένας Βασιλείας πεθάνει, ποιός θα τον κληρονομήσει;

Εμείς οι θνητοί; η οι πρίγκιπες; η οι άνθρωποι του Παλατιού;

Τα παιδιά, οι πριγκίπισσες, ποιοι θα κληρονομήσουν;

Αυτοί θα κληρονομήσουν. Εμείς λοιπόν είμαστε συγγενείς για να δικαιούμαστε;

Ο Χριστός μας θέλω να το μάθετε να το καταλάβετε, δεν είναι εργοδότης αγαπητοί μου έλα να λογαριαστούμε έκανα αυτά, έδωσα τόσα παπούτσια που δεν μου πηγαίναν, τόσα φαγητά που ήθελα να τα πετάξω και να με πληρώσεις, δεν κάνει τέτοιους λογαριασμούς ο Θεός.

Ο Θεός είναι Ζ Ω Ο Δ Ο Τ Η Σ !!! δεν είναι εργοδότης, είναι ζωοδότης ο Χριστός!

Πώς λέγεται η πλευρά Του; Ζωηφόρος η πλευρά.

Πώς λέγεται ο Σταυρός Του; Ζωηφόρος ο Σταυρός Του.

Πώς λέγεται ο τάφος Του; Ζωηφόρος ο Τάφος Του.

Πως λέγεται το Ποτήριον; Άρτος της Ζωής!

Πώς λέγεται η Αγία Τράπεζα; Τράπεζα του Άρτου της Ζωής!

Περί Ζωής ο λόγος!

Δεν είναι θέμα κάνω καλά έργα. Κάνε καλά έργα. Τα θέλει, αλλά θα μου δείξεις πρώτα τα πιστοποιητικά σου, χρειάζονται δυο χαρτιά, ένα χαρτί συγγενείας και ένα χαρτί έργων, δεν εννοεί ο Χριστός να πεί εγώ σε πιστεύω, εγώ εκκλησιάζομαι, εγώ εξομολογούμε, εγώ κοινωνώ, αλλά μην ζητάς και δεκάρα δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι εγώ πιστεύω και ο διάβολος πιστεύει μα δεν σώζεται γιατί δεν έχει έργα.

Θέλει την πίστη σου αλλά δια αγάπης ενεργουμένη. Σε αυτούς λοιπόν που είναι οι συγγενείς Του, που είναι αδέρφια του Χριστού, που είναι παιδιά του Θεού, θέλει να έχουνε και τα έργα της αγάπης, και των πονεμένων και των θλιμμένων και τον άρρωστο και των φυλακισμένων, να το βλέπουν και να βλέπουν τα καλά έργα ημών η να Δοξάζεται ο Πατέρας στον ουρανό!

Διαφορετικά τι γίνεται, ο παπισμός, έργα, και του περισσεύουν μάλιστα και εξοφλεί και λογαριασμούς αλλονών ο προτεσταντισμός, πίστην, εγώ πιστεύω, πιστεύεις σώζεσαι, ούτε το ένα ούτε το άλλο, είναι δυό κουπιά, είναι Πίστης Ορθή και Πράξης Ορθή!

Ορθοπιστία – Ορθοπραξία αυτά τα δύο μαζί είναι εκείνα που, οδεύουν σωστά τον άνθρωπο πρός την αιωνιότητα!

Πως λοιπόν μπορεί να γίνει γνωστός συγγενείς του Θεού ο άνθρωπος; διά Ιησού!

Όσοι δεχτούν τον Χριστό, αυτοί δικαιούνται να λένε το Πάτερ Ημών οι άλλοι δεν πρέπει να το λένε. Όσοι έλαβον αυτόν τον Ιησούν, Ιωάννης Α-9, «εξουσία αυτής εδόθη τέκνα Θεού γενέσθαι».

Μα οι άνθρωποι λένε όπως έχουμε πει και άλλες φορές δεν είναι παιδιά του Θεού;

Όχι! πλάσματα, δημιουργήματα, παιδιά του Θεού είναι όσοι εδέχθησαν στον Χριστό! όσοι βαφτίστηκαν στο Χριστό! όσοι κοινωνούν Το Σώμα και Το Αίμα του Χριστού! αυτοί είναι αδέρφια του Χριστού και κατά επέκταση παιδιά του Θεού της περιουσίας εάν επιτρέπεται ο χαρακτηρισμός του Θεού που είναι η Βασιλεία!

Κληρονόμος φυσικός είναι μόνον ο Χριστός, εμείς είμαστε συγκληρονόμοι με τον Χριστό, γινόμαστε αδέρφια του Χριστού κατά Χάριν, παιδιά του Πατέρα κατά Χάριν!

Εαν δεν έχουμε αδερφό τον Χριστό δεν έχουμε Πατέρα τον Θεό και για να γίνω ένα με τον Χριστό πρέπει να ενωθώ με αυτόν να γίνω σύσσωμος και σύννομος δηλαδή το αίμα.

Πώς γίνεται ο άνθρωπος; Τι πάει να πεί Θεία Κοινωνία; Σε απασχόλησε ποτέ;

Θεία επικοινωνία Κοινωνώ μετά του α. Η Εκκλησία κοινωνοί με της τάδε Εκκλησίες έχει επικοινωνία, Θεία Κοινωνία είναι Θεία επικοινωνία.

«Ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐμοί μένει κἀγώ ἐν αὐτῷ».

Διαβάστε στο 15ο Κεφάλαιο του Ιωάννου το κλίμα με τις βέργες, Εγώ Λέει Είμαι η Άμπελος εσείς τα κλίματα εάν μένη εν τη αμπέλω πολύ καρπό φέρη, όποιος δεν μένη τον κόβουν τον βάζουν στο καζάνι.

Γιατί την άμπελω την έχουνε από πάνω από την ωραία πύλη να εξαρτάται από το Μυστικό Δείπνο;

Για κοιτάξτε από επάνω στην ωραία πύλη που είναι ο Μυστικός Δείπνος που το Σώμα και το Αίμα του Χριστού απο εκεί ξεκινάει η άμπελως. Όσοι απομυζούν από την Άμπελω έχουν τα αγαθά αποτελέσματα.

Μια βέργα όταν είναι πάνω στην Άμπελω και απομυζά από εκεί τους χυμούς τι κάνει; κάνει φύλλωμα, κάνει σταφύλια, κάνει οινόπνευμα το σταφύλι κάνει ζάχαρο

Που απορρέουν; από το κλίμα από το κούρβουλο, κούρβουλο είναι ο Χριστός.

Εάν ο άνθρωπος λοιπόν δεν έχει σχέση με τον Χριστό, έχει αποκοπή διότι θέλει να αμαρτάνει και δεν έρχεται στην Θεία Κοινωνία δεν είναι αδερφός του Χριστού και κατά επέκταση δεν είναι παιδί του θεού και δεν δικαιούται από την κληρονομία.

Για αυτό σαν σύνθημα άν ενθυμήστε, όταν γυρίσαμε μετά τας εορτάς, ήτανε, εάν θέλετε να αξιοποιηθεί ο χρόνος που προσετέθη από την Χριστότητα και την μακροθυμία του Θεού φροντίσετε να αξιοποιήσετε στον εαυτό σας το Άγιο Ποτήριον.

Εφόσον αγαπητοί μου το Άγιον Ποτήριον μένει κεκαλυμμένον η ανθρωπότης θα είναι δαιμονισμένη και θα κολαστεί άφαντος. Αυτός που δημιουργεί καταστάσεις για την Βασιλεία των Ουρανών είναι το Άγιο Ποτήριο το Αίμα του Χριστού, εδώ μέσα στις φλέβες του ο άνθρωπος έχει αίμα από τον Αδάμ, το αδαμιαίο αίμα τον άνθρωπο τον πάει στην κόλαση για αυτό κάνω μετάγγιση όχι ότι είμαι άξιος είμαι άρρωστος και κάνω μετάγγιση από το αίμα του Χριστού για να γίνω Βασιλόπουλο να μην μείνω κοινός άνθρωπος με «οι» να γίνω καινός άνθρωπος με «αι», να μην μείνω χωματένιος να γίνω πνευματικός να μην μείνω γήινος να γίνω ουράνιος, για αυτό είναι δυνατόν κάθε μέρα ο άνθρωπος να επικοινωνεί να Κοινωνοί τον Χριστό να αλλάξει η φύσης του να αλλάξει το αίμα του, τότε εφόσον θα ρέει μέσα του αίμα Θεού, αίμα του Παν Βασιλέως θα είναι Βασιλόπουλο και θα δικαιούται από την Βασιλεία αυτή και την κληρονομία αυτή.

Έτσι έχει το θέμα τότε αυτός ο άνθρωπος θα έχει αυτά τα πιστοποιητικά που θα εξομολογείτε που είναι βαπτισμένος που Κοινωνοί και λοιπά.

Θα προσέξει να κάνει έργα αγαθά μέσα στο πλαίσιο τον δυνάμεων του ώστε να παρουσιαστεί με το εισιτήριο που είναι ο Ιησούς και με τις βαλίτσες του που είναι τα καλά του έργα για να ταξιδέψει ευχερώς και ανέτως για την Βασιλεία των ουρανών.

Διότι τα έργα του ανθρώπου δεν του εξασφαλίζουν είσοδον, θέσιν, είσοδος είναι δια του Ιησού Χριστού αυτά διδάσκει δεν απορρίπτει τα έργα αλλά θέλει πρώτα την Πίστη την Ορθή του ανθρώπου και την επικοινωνία με τον Χριστό!

Ιεροκύρηκας Δημήτριος Παναγόπουλος 

 


https://christianos777.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις