Επιλύχνιος Ευχαριστία (Φως ιλαρόν)

Φως ιλαρόν αγίας δόξης Αθανάτου Πατρός, ουρανίου, αγίου, μάκαρος, Ιησού Χριστέ, Ελθόντες επί την ηλίου δύσιν, ιδόντες φως εσπερινόν, υμνούμεν Πατέρα, Υιόν και Άγιον Πνεύμα, Θεόν. Άξιόν Σε εν πάσι καιροίς υμνείσθαι φωναίς αισίαις Υιέ Θεού, ζωήν ο διδούς• διό ο κόσμος Σε δοξάζει».

Μενού

...«Αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε· τούτο γαρ θέλημα Θεού εν Χριστώ Ιησού εις υμάς», Απ. Παύλος, Α' Θεσ. 5-17
*Συνεχώς καινούρια θέματα ... κοινοποιήστε τα θέματα που σας αρέσουν*

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Ο άνθρωπος όταν κρατιέται από το Χριστό , τα πάντα μπορεί να κάνει !


-Ένας Πατέρας της Εκκλησίας μας είπε το εξής: η λάμψη της ευτυχίας φέρνει την έπαρση. Η παγωνιά όμως των συμφορών και των θλίψεων, οδηγεί εις την ταπείνωση. Τον καθηλώνει τον άνθρωπο και έτσι του δίδει μία ευκαιρία, να του ομιλήσει ο Θεός.

-Ο άνθρωπος ο οποίος κοιτάζει σε υλικά μέσα να αναπαυτεί, να ξεκουραστεί, πλανάται. Διότι η ψυχή είναι πνεύμα και έχει ανάγκη πνευματικής βοηθείας.

-Όλοι αυτοί οι λεγόμενοι κακοί, που μας προσβάλλουν, που μας αδικούν, είναι ουσιαστικά οι ευεργέτες μας, διότι μας δίνουν μία ευκαιρία να καλλιεργηθούμε ως Χριστιανοί εις βάθος.

-Δεν είναι αρκετό να πας στην Εκκλησία, αλλά να στυλωθείς εκεί, να προσέξεις και να φέρεις τον εαυτόν σου να ενωθεί με τον Θεό.

-Να βλέπουμε όχι τί κάνει ο Ιερεύς, αλλά τί στέλνει σε εμάς ο Θεός δια του Ιερέως.

Ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος 

Βιβλία του αείμνηστου Ιεροκήρυκα θα βρείτε εδώ: https://npanagopoulos.gr/books/dimitrios-panagopoulos


https://christianos777.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις