Επιλύχνιος Ευχαριστία (Φως ιλαρόν)

Φως ιλαρόν αγίας δόξης Αθανάτου Πατρός, ουρανίου, αγίου, μάκαρος, Ιησού Χριστέ, Ελθόντες επί την ηλίου δύσιν, ιδόντες φως εσπερινόν, υμνούμεν Πατέρα, Υιόν και Άγιον Πνεύμα, Θεόν. Άξιόν Σε εν πάσι καιροίς υμνείσθαι φωναίς αισίαις Υιέ Θεού, ζωήν ο διδούς• διό ο κόσμος Σε δοξάζει».

Μενού

...«Αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε· τούτο γαρ θέλημα Θεού εν Χριστώ Ιησού εις υμάς», Απ. Παύλος, Α' Θεσ. 5-17
*Συνεχώς καινούρια θέματα ... κοινοποιήστε τα θέματα που σας αρέσουν*

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν θα μετανοήσουμε


Να παραμείνουμε πιστοί να μην αρνηθούμε το όνομα του Θεού έρχονται πολλοί πειρασμοί στην ζωή μας πολλές φορές, δύσκολες ώρες, πολλή τραγικές ώρες που έρχεται η ώρα που να αρνηθεί κανείς ακόμα και τον Θεό και μην νομίζεται άρνησης του ονόματος του Θεού είναι να πω ότι δεν υπάρχει Θεός η δεν υπάρχει Χριστός είναι αυτό μόνο.

Αυτό βέβαια είναι άρνησης μη γένοιτο να φτάσει κανείς εκεί αλλά, άρνησης του ονόματος του Θεού είναι και ο συμβιβασμός μας με την αμαρτία.

Τώρα εγώ εντάξει δεν πειράζει δεν έγινε τίποτε. Το να παραβαίνω εν ψυχρό την εντολή του Θεού και μάλιστα να την δικαιολογώ την παράβαση μου και να λέω ότι εντάξει ας πούμε δεν μπορώ, να βρίσκω δικαιολογίες και να παραβαίνω τις εντολές του Θεού και να μην μετανοώ για αυτό να μην λέω τουλάχιστον εντάξει παραβαίνω που παραβαίνω τις εντολές του Θεού ξέρω τι κάνω λάθος, λυπούμε Θεέ μου συγχώραμε κάνω λάθος αλλά το να δικαιολογώ τον εαυτό μου και να τον, να λέω δεν είναι τίποτε δεν χάθηκε ο κόσμος ξέρω εγώ, ας δούμε τα άλλα που είναι πιο σοβαρά.

Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν θα μετανοήσουμε.

Ο άνθρωπος που δικαιολογεί τον εαυτό του ποτέ δεν μετανοεί, διότι αφού δεν καταλαβαίνει ότι κάνει λάθος, πώς θα μετανοήσει;

Αφού για όλα έχει δικαιολογία πως θα μετανοήσει, πως θα έρθει η χάρις μέσα στην ψυχή του ανθρώπου αυτού ο οποίος δεν έχει ταπείνωση γιατί ουσιαστικά ο υπερήφανος άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος πάντοτε δικαιολογεί τον εαυτό του

Ο υπερήφανος άνθρωπος ότι και να κάνει και φόνο να κάνει, θα βρεί μια δικαιολογία, εντάξει το έκανα αλλά για αυτό και για αυτό το λόγο.

Θα δικαιολογήσει τον εαυτό του, δεν ταπεινώνεται να ζητήσει συγνώμη και να πει έκανα λάθος φταίω είμαι αδύνατος είμαι εμπαθείς άνθρωπος!

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος


https://christianos777.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις