Επιλύχνιος Ευχαριστία (Φως ιλαρόν)

Φως ιλαρόν αγίας δόξης Αθανάτου Πατρός, ουρανίου, αγίου, μάκαρος, Ιησού Χριστέ, Ελθόντες επί την ηλίου δύσιν, ιδόντες φως εσπερινόν, υμνούμεν Πατέρα, Υιόν και Άγιον Πνεύμα, Θεόν. Άξιόν Σε εν πάσι καιροίς υμνείσθαι φωναίς αισίαις Υιέ Θεού, ζωήν ο διδούς• διό ο κόσμος Σε δοξάζει».

Μενού

...«Αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε· τούτο γαρ θέλημα Θεού εν Χριστώ Ιησού εις υμάς», Απ. Παύλος, Α' Θεσ. 5-17
*Συνεχώς καινούρια θέματα ... κοινοποιήστε τα θέματα που σας αρέσουν*

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Προειδοποίηση μετανοίας , τώρα τα πράγματα είναι πολύ επίφοβα


Αυτός είναι ο Χριστός αδερφοί μου, με αυτόν τον Χριστό πρέπει να ζήσουμε, με αυτόν τον Χριστό πρέπει να ομοιωθούμε, με αυτό τον Σωτήρα μας πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο του και όταν έρθει η στιγμή κατά την οποίαν θα δοκιμαστούμε να μην φοβηθούμε τα μαρτύρια τα οποία θα επακολουθήσουν εις τον κόσμο τούτο αν εμείς ζούμε και πολλά μαρτύρια θα εμφανιστούν, προσέχετε αυτά τα λόγια που σας είπα στην αρχή.

Εκείνος εις στην Αμερική είπε ότι σκοπός του είναι να ενώσει τον κόσμο δεν ομίλησε ο αντίχριστος, ομίλησε ο αντιπρόσωπος του δεν είπε θα ενώσω τον κόσμο με αρχηγό τον Χριστό δεν το είπε αυτό και τώρα βλέπετε ότι αυτή την στιγμή και εμείς, όπως λέγουν αυτοί που μας κυβερνούν και μας προειδοποιούν.

Προσέχετε λέγει διότι είναι μέρες που θα επιτεθούν οι Τούρκοι εναντίον μας και αυτό περιμένουν να βγεί αυτός από εκεί που τους υπερασπίζει.

Κοιτάξτε λίγο εκεί στην μαρτυρική Κύπρο σκοτώνουν τον κόσμο και δεν τους μιλά κανείς ζυγίζουν τα πράγματα και λέγουν, μισά από εδώ μισά από εκεί.

Αυτά κατατάσσει ο κόσμος της αδικίας. Για να είμεθα λέγουν αυτοί που μας κυβερνούν μας προειδοποιούν όσοι τα ακούν περιμένουν λέγει να επιτεθούν οι Τούρκοι στηριζόμενοι λέγει στους Αμερικανούς.

Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, οι οποίοι έχουν εξαφανίσει την Ελλάδα και όμως ποιος μπορεί να κινηθεί;

Έχουν την ισχύν μαζί, δε με την ισχύν έχουν και την αδικία δια αυτό να προσέξουμε όχι να τρέχουμε την τελευταία στιγμή και να ανάβουμε λαμπάδες και να γεμίζουνε οι Εκκλησίες εκείνα είναι ανώφελα να προσέξουμε αδερφοί μου διότι ο Θεός ζητεί μετάνοια από εμάς, εάν μετανοήσουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε εάν όμως συνεχίσουμε τον ίδιο δρόμο που έχουμε τώρα τα πράγματα είναι πολύ επίφοβα.

Εν θυμηθείτε όσοι είστε στα κηρύγματα και αναφέραμε δια τον Ολοφέρνη ο οποίος όταν έπιασε τον κατάσκοπο του λέγει τι είναι εκεί μέσα αυτοί οι Εβραίοι;

θα τους νικήσω; και απήντησε αυτός και του λέγει θα τους νικήσεις μόνον όταν πάνε εναντίον με εκείνον που αγαπούν και εκείνος που αγαπούσαν ποιος ήταν;

Ο Θεός! Όταν τα χαλάσουν λέγει με Εκείνον θα τους νικήσεις αλλιώτικα δεν πρόκειται να τους νικήσεις του είπε και εμείς αδερφοί μου εάν είμεθα με τον Θεό δεν μπορεί ο Τούρκος να μας κάνει τίποτα.

Εάν όμως πάμε εναντίον του Θεού αυτά θα είναι πλέον εκείνα τα οποία φανέρωσε ο Θεός όταν φανέρωσε την εικόνα Του ολοαίματην, τα ξεχάσαμε, φύγαμε!

Η εικόνα του Χριστού ολοαίματος, όταν προσευχόμενος γεμάτος αίμα έχετε εις το σπίτι σας αυτή την εικόνα αυτή φανερώθει προ καιρού όταν τον είδαν τον Χριστό τα παιδιά εις την… χωριό εκεί και εκεί ομίλησε ο Χριστός με τα παιδιά, άλλο σημείο μετανοίας, και αλλά και άλλα σημεία τα οποία φανερώθησαν κατά καιρούς.

Προειδοποίηση μετανοίας! να μετανοήσουμε!

Πλην ο σημερινός άνθρωπος έχει ένα σύνθημα «Φάγομεν, πίομεν, αύριο γαρ αποθνήσκομεν» και όταν γίνει τίποτε εν θυμηθείτε όταν έπεσαν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί επάνω εις την Ελλάδα τότε έτρεχε ο κόσμος στας Εκκλησίες και ζητούσαν κεριά και κεριά δεν είχαν.

Ζητούσαν βοήθεια από τον Θεό και ο Θεός μας ελεεί μεγάλο το όνομα Του!

Αλλά να περιμένουμε να χτυπηθούμε; για να συνέλθουμε; δεν είναι καλύτερα προηγουμένως να ζητήσουμε το έλεος του Θεού;

Γιατί δεν το κάνουμε;

Αρχιμανδρίτης Σάββας Αχιλλέως †


https://christianos777.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις